SVETOVNI CENTER BAHÁ’Í – V zadnjih tednih se je na območju ‘Akke in Haife zvrstilo več molitvenih srečanj, na katerih so bili dobrodošli vsi ljudje. Prijatelji in sosedje, ne glede na njihovo kulturno ali versko ozadje, vključno s tistimi iz judovskih, muslimanskih, krščanskih in druzijskih skupnosti, pa tudi tistimi, ki se ne opredeljujejo za nobeno versko tradicijo, vsi so se zbrali v skupnem duhu prijaznosti in druženja.

Na teh srečanjih, ki so jih večinoma organizirali predstavniki vere Bahá’í, so se zbrali lokalni prebivalci, ki so delili molitve ali navdihujoče spise iz svojih verskih tradicij. V teh težkih časih takšne izmenjave spodbujajo tople medsebojne odnose in prižigajo upanje med udeleženci, ki so cenili priložnost, da so se na smiseln način povezali z ljudmi iz različnih okolij.

Ta teden so se na srečanju v bližini Bahá’u’lláhjevega svetišča v Bahjiu zbrali prebivalci iz bližnjih mest Kafr Yasif, Sheikh Dannun, Clil in Yarka ter delili molitve in glasbo iz svojih tradicionalnih okolij.

Udeleženec srečanja je zapisal: “Ko vidiš takšne duše, verjameš, da je svet še vedno dober.”

Prejšnje srečanje v Bahjíju je obiskalo približno 30 mladih iz Centra za umetnost in tehnologijo Akko (A-CAT) – organizacije, ki spodbuja družbeno harmonijo med raznolikim prebivalstvom tega mesta.

Naim Obeid, izvršni direktor organizacije A-CAT, je opisal bistvo teh srečanj: “Ko se ljudje z različnimi pogledi srečajo v takšnih prostorih, srečajo ‘drugega’ in ‘drugi’ postanejo ‘mi’.”

(Orig.: https://news.bahai.org/story/1711/ (v angleščini))