BAHÁ’Í SVETOVNO SREDIŠČE – V preteklih tednih so bahajske skupnosti po vsem svetu izvolile svoje nacionalne upravne svete, znane kot nacionalne duhovne skupščine. Niz letnih konvencij se bo zaključil na Guamu, kjer je tajfun Mawar povzročil nekaj zamude.

Na nacionalnih konvencijah se zberejo delegati, ki so bili pred tem izvoljeni na konvencijah okrožij ali “enot” po vsej državi. Nacionalne konvencije so priložnost, da delegati iz vsake enote v veselem in duhovnem ozračju opravijo svojo sveto odgovornost glasovanja za člane nacionalne skupščine.

Volitve v Državni zbor potekajo po osnovnih bahajskih volilnih postopkih: ni nominacij ali volilne kampanje, uporabljajo se tajne glasovnice, volivci upoštevajo moralni značaj in sposobnosti, izvoljeni pa so tiste ženske in moški, ki prejmejo največ glasov.

Med delegati potekajo tudi posvetovanja, na katerih preučujejo spoznanja iz bahajskih prizadevanj za družbeno preobrazbo na lokalni, regionalni in nacionalni ravni. Ta prizadevanja vključujejo izobraževalne programe, ki gradijo zmogljivosti za gradnjo skupnosti, pa tudi družbeno delovanje in sodelovanje v družbenih diskurzih.

Zgornje slike ponujajo vpogled v različne nacionalne konvencije, ki so nedavno potekale po vsem svetu.