Sekundarna literatura
Tuja literatura in zalo~be
 
Knjige bo mogoče naročiti preko spletnega obrazca, zaenkrat pa nas lahko kontaktirate preko elektronske pošte ali pa nas obiščete v Centru Baha'i.
 
 
 

PRIMARNA LITERATURA
Molitve Baha'i  PDF Document
Zbirka molitev Baha'u'llaha, Baba in Abdu'l Bahaja. Molitve za vse vrste priložnosti: mir na svetu, duhovno rast, težave, zdravje, starši, otroci...

Odlomki iz Spisov Baha'u'llaha (Baha'u'llah)
Izbrani odlomki iz najpomembnejših Spisov Baha'u'llaha, ki poudarjajo pomen Njegovega Razodetja na več kot 250 straneh.

Izbira odlomkov iz Spisov Baha'u'llaha (Baha'u'llah)
Izvlečki iz Odlomkov iz Spisov Baha'u'laha.

Skrite Besede (Baha'u'llah)
Kratki citati o katerih Abdu'l-Baha pravi:"Prebiraj skrite besede. Razmišljaj o njihovem pomenu in naj se odražajo v tvojem življenju..."

Izbira odlomkov iz Spisov Abdu'l Bahaja (Abdu'l Baha)
Izvlečki iz zbranih del Abdu'l-Bahaja.

Nekaj odgovorjenih vprašanj (Abdu'l Baha)
Knjiga se na prijeten, jedrnat in logicen nacin loteva ne le vprašanj o Bogu in odnosu med znanostjo in religijo, temveč tudi mnogih različnih tem, ki bodo gotovo zanimale dušo v iskanju verske resnice, prav tako pa tudi raziskujoči, znanstveni um. Odgovori prihajajo od 'Abdu'l Bahaja, sina Preroka in ustanovitelja vere Baha'i, nove in neodvisne svetovne vere s svojimi sledilci v skorajda vsaki državi. Dotika filozofskih tem, ko govori o vprašanjih kot so nesmrtnost, vnaprejšnja določenost, svobodna volja, in zmotna doktrina o reinkarnaciji - po mistični poti vedno stopa na praktičen način. Po drugi strani pa odgovarja na vprašanja, ki zadevajo organiziranost človeške družbe - vprašanja kot so npr. problem stavk, ravnanje z zločinci, in pravo razmerje med kapitalom in delom - kar tem običajnim posvetnim stvarem vdihne duhovni pomen.

Sporočila Univerzalne Hiše Pravičnosti  PDF Document